Inductiekookplaat aansluiten

Een inductiekookplaat laten aansluiten door een ervaren elektricien!

 Perilex aansluitingen

 Kookgroep laten aanleggen

 Werkzaamheden aan de meterkast

 Inductiekookplaat aansluiten

 1 of 3 fase groepenkast
inductiekookplaat aansluiten

Perilex stekker aansluiten

Wanneer u grootgebruikers zoals een airconditioner of een oven gaat aanschaffen heeft u een perilex stekker nodig. Dat is omdat grootgebruikers meer stroom verbruikt dan het gemiddelde apparaat. Namelijk 6000 watt. Meestal vraagt apparatuur niet meer dan 3600 watt aan vermogen. Wanneer de apparaat in kwestie niet wordt voorzien van de benodigde vermogen zal het niet juist functioneren.

Een perilex wordt ook wel een driefasenspanning-stekkersysteem genoemd. De stekker is ontworpen in het jaar 1960. Echter weten niet veel mensen wat het precies inhoudt en waarom u eentje nodig heeft.

Het aansluiten van een perilex stekker is moeilijker dan de meeste denken. Heeft u geen 3-fase groepenkast dan gaat u deze ook moeten laten aansluiten. Daarnaast gaat ook een wandcontactdoos moeten worden geïnstalleerd. Een fornuisgroep moet helemaal vrij zijn. als u deze niet heeft, moet dat ook worden gedaan. Onze elektriciens hebben veel ervaring hiermee en kunnen het zorgvuldig en met precisie voor u doen.

Inductie
inductiekookplaat aansluiten perilex

Perilex stopcontact aansluiten

Als u van plan bent om een perilex stopcontact aan te sluiten zijn een aantal punten belangrijk om op te letten. Het aansluiten van de stopcontact is veel draadwerk. De eerste stap is natuurlijk om de stroom uit te schakelen met een aardlekschakelaar. Wanneer dit niet wordt gedaan kan het levensgevaarlijk zijn.

Verder moeten draden worden aangesloten zoals de aardedraad. nuldraden en fasedraden. Als u niet weet wat de functie is van deze draden is het niet verstandig om het zelf te doen. Ook gaat moeten worden gelet op de locatie van de perilex, of de draden lang genoeg zijn, het vervangen van oudere draden en nog meer andere diensten.

De draden die worden gebruikt zijn dikker dan het gemiddelde elektradraad. Als deze dus nog niet aanwezig zijn in de woning, moet dat worden gedaan. Het is mogelijk om een 1 of 2-fase groepenkast te gebruiken maar dat is alleen zo wanneer u een apparaat hebt aangeschaft die kan worden voorzien van stroom door een 1 of 2-fase groep.

Inductiekookplaat aansluiten kosten

Wanneer u een inductiekookplaat wilt laten aansluiten, wilt u natuurlijk niet teveel betalen. Het is mogelijk om deze zelf aan te sluiten om kosten te besparen. Ook is het mogelijk om dit door een van onze ervaren elektriciens te laten doen. Een extra kookgroep, perilex aansluiting of een inductiekookplaat aansluiten, wij doen het dagelijks!

De kosten kunnen behoorlijk verschillen en zijn dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Is het nodig om een extra groep te laten aanleggen en heeft u al een perilex aansluiting? Wanneer u ons verteld wat uw situatie is, kunnen wij een voorstel op maat maken.

Wil je een inductiekookplaat laten aansluiten en ben je benieuwd naar de kosten? Vul vrijblijvend het contactformulier in. Een van onze elektriciens zal contact met u opnemen.

Veelgestelde vragen over een perilex aansluiting

Waarvoor gebruik je een perilex aansluiting?

Een perilex is ontworpen, puur voor apparatuur dat veel stroom nodig heeft, daarvan te voorzien. Een standaard stopcontact kan maximaal 230 volt verwerken. Een perilex kan echter het dubbele verwerken. In totaal is dat 460 volt. Wat extreem veel is in vergelijking.

Meestal is een 230 volt stekker genoeg om de meeste apparaten in een woning te voorzien van stroom. Bij sommige apparaten zal u wel een perilex nodig hebben, bijvoorbeeld bij een inductiekookplaat, airconditioner, een oven, grote koelkast of vriezer. Kortom, Wanneer een apparaat meer stroom nodig heeft dan 230 volt, is een perilex noodzakelijk.

Heb ik een speciale kookgroep nodig?

Met het aansluiten van een perilex heeft u een aparte fornuisgroep nodig zodat er geen risico ontstaat op kortsluiting. Wanneer u geen extra groep heeft kunt u deze laten installeren door onze elektriciens. Als u wel een perilex stekker ziet in uw keuken dan heeft u wel krachtstroom. Bel ons zodat wij u hier zo goed mogelijk mee kunnen helpen en adviseren.

Waar moet je opletten bij het aansluiten van een inductiekookplaat?

De eerste stap is om te kijken of de stopcontact van uw kookplaat 2 of 5 ingangen heeft. Wanneer het 2 ingangen heeft is het een standaard stekker en kunt u alleen een kookplaat gebruiken van 1-fase. Als uw stopcontact 5 ingangen heeft dan is het gemaakt voor perilex. U kunt dan 2-fase en 3-fase inductiekookplaten gebruiken.

Verder moet u kijken naar wat van groepenkast u heeft. Als u niet de juiste groepenkast heeft wat nodig is voor de kookplaat dat u wilt, werkt het ook niet. Wij adviseren u om ons te bellen. Zodat wij u stap voor stap kunnen helpen met het bekijken van wat u nodig hebt en advies te geven wat de beste keuzes zijn.

Welke aansluiting voor elektrisch koken heb ik nodig?

Als u een inductiekookplaat wilt aanschaffen heeft u een Perilex stekker nodig met een wandcontactdoos. Daarnaast heeft u een aparte fornuisgroep nodig met de kabels om de groep te verbinden aan de perilex

Kan ik een voorstel krijgen voor de kosten van een perilex aansluiting?

Wanneer u belt kunnen wij u helpen met het constateren wat de benodigdheden zijn. Kosten variëren per woning omdat alle woningen andere omstandigheden heeft. De een heeft meer tijd en werk nodig dan de ander.

Heb ik een 2 of 3 fase aansluiting nodig?

Of u een 2 of 3-fase aansluiting nodig heeft ligt aan wat u zelf wilt hebben en nodig hebt. U kunt er ook voor kiezen om een 1-fase te nemen met een normale stekker maar de mogelijkheden zijn dan gelimiteerd. Het is dan ook logisch dat een 3-fase aansluiting de meeste mogelijkheid aanbiedt. De 2-fase aansluiting is een goede keuze wanneer het budget een factor is waar rekening mee gehouden moet worden. Wij adviseren u om ons te bellen zodat we u kunnen helpen om de perfecte keuze voor u te vinden.

Onze klanten over hun perilex aansluiting...

Vincent
Perilex beoordeling

Ik ben erg tevreden over de service. Niet alleen ben ik goed geadviseerd over het aantal groepen en de soort meterkast, ook was deze snel vervangen.

Melissa
Perilex beoordeling

Onlangs een complete badkamer gerenoveerd, mijn vaste elektricien heeft zich afgemeld omdat hij ziek was. Toen snel moeten schakelen en uitgekomen bij dit bedrijf, ze konden ons heel snel in plannen en hebben netjes werk geleverd!

Hans
Perilex beoordeling

Sami heeft ons goed en snel geholpen en heeft ons daarnaast nog op verkeerde aansluiting in de groepenkast gewezen. Heel fijn dat alles weer naar behoren werkt en veilig is. Top service!

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Ontvang direct de beste offerte.

Offerte aanvragen perilex

 • Wilt u foto's toevoegen?
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Perilex aansluiten

  Herman helpt u verder

   Perilex specialist
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 20 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button